Event | Het Groene Plein

10 oktober 2018
Event | Het Groene Plein

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vindt Het Groene Plein plaats in winkelcentrum Kronenburg. 

Dag van de Duurzaamheid

Het Groene Plein is de officiële start van de aansluiting van de stadverwarming. Ook wordt op deze bijzondere dag officieel de 'gaskraan' dichtgedraaid. 

Op Het Groene Plein, dat zich bevindt op het evenementenplein bij Hema, zijn op         10 oktober van 09:00 - 16:00 uur verschillende partijen aanwezig. Arno van Gestel (Commercieel directeur Nuon Warmte) en Pieter Polman (Managing Director Wereldhave Nederland BV) zullen de levering van de milieuvriendelijke warmte om 09:00 uur officieel in gebruik stellen. Greenspread is aanwezig en neemt zonnepanelen mee! Ook geeft Greenspread rondleidingen op het dak van winkelcentrum Kronenburg, want wist je dat dit dak vol staat met zonnepanelen? 

De rest van de middag is er een groot hamsterrad in het winkelcentrum, waarmee jij zelf duurzame energie kan opwekken. Ook kunnen kinderen hun eigen warmtenetwerk aanleggen, is Lijn 2030 van de Gemeente Arhem aanwezig en kan er in de bibliotheek een biodiversiteit-kaartspel worden gespeeld. 

Speel de quiz en win!

Speel op Het Groene Plein de speciale quiz over duurzaamheid. Lukt het jou om alle quizvragen goed in te vullen en een woord te vormen met de letters, dan maak je kans op het duurzame Elektronische Skateboard Koowheel Onyx ter waarde van €550 euro! Door met dit skateboard te remmen, komt er energie vrij die gebruikt wordt voor het opladen van de accu. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 12 oktober op de Facebookpagina en website van winkelcentrum Kronenburg. 

Sponsoren

Het Groene Plein wordt naast Wereldhave mede mogelijk gemaakt door Nuon, Greenspread, Ballast Nedam, Roelofsen Installatietechniek Arnhem, Gemeente Arnhem , Wereldhave en Hogeschool Van Hall Larenstein. 

Wees van harte welkom op Het Groene Plein op woensdag 10 oktober!  

event_duurzaamlogo2_640x320.jpg