Vandaag geopend 09:00 - 18:00

Winkelcentrum Kronenburg krijgt uitschuifbaar dak

29 maart 2019

Een primeur van de bovenste plank. Winkelcentrum Kronenburg krijgt een uitschuifbaar dak. Hiermee zet het winkelcentrum in Arnhem zichzelf landelijk op de kaart. In Nederland is er namelijk geen enkel ander winkelcentrum dat een dergelijke constructie heeft.

Jarenlange inventarisatie
‘’Een jarenlange inventarisatie bood ons inzichten die we ons vooraf nooit hadden kunnen voorstellen’’, begint Horst (woordvoerder winkelcentrum Kronenburg) zijn relaas. ‘’Sinds 2016 kijken we al naar hoe we innovatie en winkelplezier kunnen combineren. Met deze eclatante oplossing denken we beide raakvlakken optimaal te benutten.’’

Weinig tot geen hinder voor publiek
Het winkelend publiek gaat weinig tot geen hinder ondervinden van de aanpassingen. Er wordt een tijdelijk tussenschot onder het dak gebouwd, waardoor het verbouwingspersoneel ongestoord haar werk kan verrichten en de bezoekers zo min mogelijk last hebben van de verbouwing. Het uitschuifbaar dak wordt enkel geïnstalleerd op het open plein waar onder meer de McDonalds, Ziengs en La Place huizen. Dit heeft te maken met de aanwezige terrassen. ‘’Door middel van verschillende klantonderzoeken hebben we zijdelings ondervonden dat dit de plek is waar onze gasten zich tijdens een bezoek het langst bevinden. Dit is volgens ons dan ook de uitgelezen plek voor de zonnestralen, aldus Horst.’’

Maart tot en met september
Het dak gaat enkel open in de maanden maart t/m september; en bij tempraturen boven de 20 graden Celsius. Bovendien moet er een minimum verwachting zijn van 5 volle zonuren op de betreffende dag dat het dak opengaat.

Bezoekers kunnen snel genieten
De aanpassingen aan het dak worden aanstaande maandag gestart en zijn volgens prognose eind juni al voltooid. Dat betekent dat bezoekers van winkelcentrum Kronenburg naar alle waarschijnlijkheid in de maanden juli, augustus en september al kunnen genieten van dit fonkelnieuw systeem.