Vandaag geopend 11:00 - 18:00

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Slider_Kronenburg_940x392.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

Zonne-energie

Meer dan 40% van ons elektraverbruik wordt opgewekt met de zon. Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 2140 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt het jaarlijkse energieverbruik van 195 huishoudens op.

Wind-energie

In winkelcentrum Kronenburg kopen we windenergie in voor het resterende elektraverbuik. Hiermee beperken we luchtvervuiling en uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Windenergie is schoon en raakt nooit op.

Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 500.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

Werkgelegenheid

Winkelcentrum Kronenburg draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 1250 medewerkers uit Arnhem en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

Oplaadpunt Elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen in onze parkeergarage. In totaal zijn er 4 laadpunten bij ons winkelcentrum. Deze zijn te vinden bij de rode en blauwe entree.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Kronenburg ondersteunt lokale & sociale initiatieven zoals de boekenboom en het Rode Kruis.

 
recycling

Om te zorgen dat zoveel mogelijk afval gerecycled kan worden scheiden we het afval. We sorteren het afval op papier, kunststof, glas en klein chemisch afval.